LegislatiaMuncii.ro - 23 Iunie 2014

Piata muncii din Africa a devenit o noua atractie pentru muncitorii romani cu experienta in telecomunicatii, constructii sau petrol, informeaza Incont.ro.

Cu toata ca exista conditii de munca nu tocmai sigure si ca nu li se asigura securitatea, muncitorii romani sunt atrasi de salariile care pot depasi chiar pragul de 10.000 de euro pe luna.

Spre exemplu, in Libia se cauta specialisti in constructii si petrol. Aici, salariile incep de la 5000 de euro.

In Nigeria, Angola si Botswana se cauta angajati specializati in telecomunicatii, petrol si constructii.

Cu toate ca salariile sunt foarte atragatoare, conditiile de munca se desfasoara in conditii foarte periculoase, astfel incat romanii veniti la munca in Africa suntinsototo de agenti de pasa.

"Angajatii sunt escortati de pe aeroport. Investitiile in securitate pentru cetatenii straini sunt foarte mari, ei isi dau seama, daca exista prea multe cazuri de rapiri, posibilitatea ca ei sa-si aduca angajati din Europa scad considerabil", spune Elena Antoneac, specialist in resurse umane

Conform estimarilor efectuate de firme de resurse umane in tarile africane muncesc cca 10.000 de romani. Romanii reprezinta muncitori apreciati in Africa, de pe vremea lui Ceausescu. Relatiile dintre Romania si Africa erau foarte stranse iar inginerii romani au contribuit la constructia de drumuri, cladiri si infrastructura petroliera, noteaza Incont.ro.