Gandul.info - 11 septembrie 2014

Brazilia reprezintă paradisul corporatiştilor care vor să ocupe o funcţie de top management. În această ţară, multinaţionalele care recrutează angajaţi de top sunt dispuse să ofere până la trei milioane de euro salariu pe an. Ca să i se propună un astfel de salariu persoana în cauză trebuie să fie cel mai bun pe domeniul lui.

Visul oricărui corporatist este să lucreze în Brazilia, atunci când vine vorba de salariul pe care ar putea să îl câştige. Corporaţiile din această ţară sunt dispuse să ofere un salariu de până la 3 milioane de euro anual. Pentru a avea cei mai buni top manageri, multinaţionalele din această ţară sunt dispuse să ofere cazare, plus multe alte facilităţi, inclusiv pază, având în vedere că această ţară nu este una sigură.

“Pentru că nivelul de securitate este destul de scăzut, piaţa din Brazilia a reuşit să vină cu ceva în plus. A trebuit să compenseze faptul că viaţa acolo nu este una uşoară. Atunci când accepţi un job în Brazilia ai nevoie de un nivel de securitate ridicat – acest lucru este asigurat de companie. Să locuieşti într-o astfel de ţară este destul de stresant şi ai un anumit disconfort, de aceea salariile oferite aici expaţilor sunt atât de ridicate”, a declarat pentru Gândul Elena Antoneac, Global mobility manager, in cadrul unei companii specializate în relocarea angajaţilor expaţi veniţi să muncească în multinaţionalele din România.

Paradisul salariilor în Uniunea Europeană pe funcţii de top manager îl reprezintă Elveţia. Aici un salariu pe cea mai înaltă funcţie într-o corporaţie poate ajunge la peste 10.000 de euro. “Cam atât ar câştiga un top manager din domeniul IT”, a punctat Antoneac, care a fost şi invitata ediţiei de miercuri a emisiunii ZF LIVE.

Multinaţionalele din ţările asiatice vin din urmă în ceea ce priveşte salariile mari pe care sunt dispuse să le ofere angajaţilor de top. “Ruşii sunt şi ei ‘darnici’ atunci când vine vorba de salarii”, a mai spus reprezentanta companiei specializată în relocarea angajaţilor expaţi veniţi să muncească în multinaţionalele din România.

Întrebată despre profilul robot al unei persoane care ar putea câştiga până la 3 milioane de euro pe an, Elena Antoneac afirmă că singurul lucru care contează este „plusul profesional”.

„Nu contează vârsta, sexul sau naţionalitatea, la fel cum nu contează dacă este căsătorit sau nu, dacă are un copil sau trei. Singurul lucru de care este interesată o companie care angajează o persoană pe o funcţie de top manager este plusul profesional. Atunci când au găsit persoana potrivit pentru postul disponibil, angajatorii unei companii multinaţionale sunt dispuşi să ofere mii de euro pentru a angaja persoana respectivă”, a menţionat Antoneac.